Skip to content

Trender 3

26/05/2010
tags:

Michael Stephens artikkel om trender i 2009, tar for seg begrepet «tribes» eller stammer. I begrepet legger han en gitt gruppe mennesker som føler en tilhørighet til hverandre. For institusjonene ligger det interessante i å mobilisere «sine» institusjonseksterne stammer.

Dette vil være grupper som føler en spesiell tilknytning til institusjonens feltsaktivitet. Gruppene vil kunne engasjeres til både å generere innhold og trafikk. Dette i seg selv kan en se for seg vil kunne utvide stammen. Innhold og trafikk burde kunne skape synlighet og oppmerksomhet som aktiviserer «nye» stammer eller utvider gamle.

Stikkordet Stephens bruker i den forbindelse er «nurture». Det gjelder altså da å dyrke frem og gi stammen næring. Uten å gå inn på språklige morsomheter i den forbindelse, holder det med å understreke at dette da blir en kontinuerlig prosess. Og nettopp her blir da den mange-til-mange kommunikasjonen web 2.0-teknologien gjør mulig, noe av et selvforsterkende verktøy. Stammens aktivitet synliggjør feltet og kan potensielt generere økt interesse og aktivitet. Som igjen kan generere økt interesse og aktivitet. Som igjen kan generere økt interesse og aktivitet.

One Comment leave one →
  1. 26/05/2010 9:56 PM

    Du skriver reflektert og godt om trender og belyser flere av problemen både våre sektorer og andre møter i forbindelse med delingstanken, spesielt når det gjelder opphavsrett og personvern. Oppgaven er i boks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

%d bloggers like this: